nedjelja, 7. lipnja 2015.

Oboji svoj svijet
Stavi malo plave.

Plava je za vikende provedene u planinama, na svježem zraku. Za vrijeme provedeno praveći snjegovića i grudanje. Plava je i za bućkanje u moru ili jezeru ili rijeci. Za nebo bez oblačka. Za surfanje valovima i plivanje s dupinima. Ali i za jedrenje. Plava je za pjevanje na kiši i skakanje po lokvicama vode u gumenim čizmama. Volim plavu!

Stavi malo zelene.
Plava+žuta, zaljubljeni par. Zelena je za nedjeljne piknike na prostranoj livadi. Ili u parku na pauzi za ručak. Zelena je za sve posađene biljčice i stabla. Zelena je važna boja. Kažu da smiruje. Svakako je upotrijebi bojajući svoj svijet!

Stavi malo žute.
Žuta je za sve tople sunčane dane provedene pijući hladnu limunadu. I za onaj osjećaj kad prvi put hodaš bos kroz pijesak pustinje. Ili bos pješčanom plažom. Žuta je za pravljenje kula od pijeska i pisanje naših imena u pijesku.         
Žuta je za narcise, za polja maslačka ili suncokreta. I za veselog smajlića. 
Što bi mi bez malo žute?!

Stavi malo crvene.
Crvena je za lubenicu i jagode. Za vatru iz kamina za hladne zimske večeri. Ili za logorsku vatricu na plaži za prohladne ljetne večeri. Svejedno!                    
Crvena je za strast. Za strast u ljubavi, za strast prema nečemu što voliš raditi, za strast za životom. Svejedno! Bez crvene ne možeš. Mislim, možeš. Ali falit će ti. Upotrijebi je!

Stavi malo narančaste.
Narančasta je za malo igre. Za miješanje malo crvene i malo žute. Narančasta je za zalazak sunca. I za fini cijeđeni sok od naranče. Narančasta je za maštovito rezbarenje bundeva. I za pucketanje lišća pod nogama u jesen. Nikako ne propusti staviti malo narančaste!

Stavi malo ljubičaste.
Stigli smo do moje omiljene boje. Ljubičasta je za trčkaranje poljem lavande u Provansi. Ili za miris ulja lavande na opuštajućoj masaži. Ljubičasta je za branje ljubičica u proljeće. I za nebo kad poprimi ljubičaste nijanse. Ljubičasta je i za Milka čokoladu. Ne mogu nikako bez ljubičaste!

Oboji svoj svijet. Nemoj se usredotočiti na samo jednu boju. Igraj se. Miješaj boje. I zapamti, to je samo tvoj svijet! Kako ga odlučiš obojiti, takav će ti i biti. Učini ga svojim, lijepim i šarenim!Sanja V.

3 komentara:

 1. Odgovori
  1. Rozili je bila u prošlom postu, ružičaste naočale! ;)

   Izbriši
  2. Istina, istina - samo meni roze nikad dosta hahahaha - bas sam curica hahahahaha :*

   Izbriši